Salat med linser, aubergine og granatæble
24. november 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
En mættende salat er det perfekte tilbehør til det meste slags kød. Du kan også servere salaten som et måltid for sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl squash og aubergine, og skær dem i ½-1 cm tykke skiver. Skyl grønkålen, og skær bladene i mindre stykker.
Steg squash og aubergine i olie på en pande. Auberginen skal blive gylden og blød. Squashen må stadigvæk gerne have lidt bid.
Lynsteg grønkålen på panden, så den falder lidt sammen.
Hæld linserne i en sigte, og skyl dem. Lad vandet dryppe af, og vend linser, aubergine, squash og grønkål sammen i en skål.
Skær granatæblet over, og pluk kernerne. Skær skallen af grapefrugten, og skær den ud i mindre stykker. Fordel granatæblekerner og grapefrugt på toppen af salaten.
Pres citronsaft over salaten, og drys med salt og peber.
Pisk yoghurt, tahin, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen i en skål. Servér dressingen til salaten.
Tip!
Vil du variere salaten, kan du udskifte linserne med andre bælgfrugter. Salaten smager også lækkert med f.eks. butterbeans, som er lidt mere rustikke.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk