Salat med lam, asparges og syltede skalotteløg
5. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Servér påskelammet med en tyk gedeostecreme og syltede løg, der giver retten kant.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld eddike og sukker i en kasserolle. Skræl den yderste gule skal af citronen, læg den i kasserollen, og pres citronsaften over. Kog lagen op, til sukkeret er smeltet.
Pil løgene, skær dem i halve, og del dem i lag. Læg dem i eddikelagen, og lad det koge i 2-3 minutter. Sluk, og lad løgene trække i lagen indtil servering.
Steg culotten i olie på en pande i ca. 20 minutter i alt, til den er smukt gylden udenpå og rosa indeni. Krydr med salt og peber.
Pisk imens gedeosten med en elpisker i en skål. Tilsæt cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Damp aspargesene i kogende, saltet vand i 1 minut (det er nemmest i en dyb pande). Afdryp. Flæk sukkerærterne.
Bred gedeostecreme ud på et fad. Fordel asparges og sukkerærter over.
Skær lammet i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med afdryppede, syltede skalotteløg og ærteskud. Krydr med salt og peber, og servér straks.
Tip!
Både gedeostecreme og lam kan klargøres dagen i forvejen. Skær dog først lammet i skiver lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk