Salat med lam, asparges og syltede skalotteløg

5. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Servér påskelammet med en tyk gedeostecreme og syltede løg, der giver retten kant.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld eddike og sukker i en kasserolle. Skræl den yderste gule skal af citronen, læg den i kasserollen, og pres citronsaften over. Kog lagen op, til sukkeret er smeltet.
Pil løgene, skær dem i halve, og del dem i lag. Læg dem i eddikelagen, og lad det koge i 2-3 minutter. Sluk, og lad løgene trække i lagen indtil servering.
Steg culotten i olie på en pande i ca. 20 minutter i alt, til den er smukt gylden udenpå og rosa indeni. Krydr med salt og peber.
Pisk imens gedeosten med en elpisker i en skål. Tilsæt cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Damp aspargesene i kogende, saltet vand i 1 minut (det er nemmest i en dyb pande). Afdryp. Flæk sukkerærterne.
Bred gedeostecreme ud på et fad. Fordel asparges og sukkerærter over.
Skær lammet i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med afdryppede, syltede skalotteløg og ærteskud. Krydr med salt og peber, og servér straks.

Tip!

Både gedeostecreme og lam kan klargøres dagen i forvejen. Skær dog først lammet i skiver lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar