Salat med laks, avocado og croutoner
8. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Forvandl daggammelt brød til sprøde croutoner, så er det ingen sag at diske op med en lækker salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Bryd brødskiverne i mindre, grove stykker. Pil og hak hvidløg. Steg brødstykkerne i olivenolie på en pande ved middel varme.
Tilsæt hvidløg, når brødstykkerne er gyldne og sprøde, og lad det stege med på panden i ca. 1 minut. Krydr herefter croutonerne med salt.
Skyl salat, og del den i blade. Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i tern. Anret salatblade og avocadotern på et fad. Skær laks i mindre stykker, og fordel dem oven på salaten. Skyl og pluk dild, og fordel det over salaten.
Rør honning, eddike og olivenolie sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Dryp salaten med dressingen, og top med croutoner lige inden servering.
Tip!
Opbevar dine hjemmelavede croutoner i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde i et par dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk