Salat med laks, avocado og croutoner

8. marts 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Forvandl daggammelt brød til sprøde croutoner, så er det ingen sag at diske op med en lækker salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Bryd brødskiverne i mindre, grove stykker. Pil og hak hvidløg. Steg brødstykkerne i olivenolie på en pande ved middel varme.
Tilsæt hvidløg, når brødstykkerne er gyldne og sprøde, og lad det stege med på panden i ca. 1 minut. Krydr herefter croutonerne med salt.
Skyl salat, og del den i blade. Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i tern. Anret salatblade og avocadotern på et fad. Skær laks i mindre stykker, og fordel dem oven på salaten. Skyl og pluk dild, og fordel det over salaten.
Rør honning, eddike og olivenolie sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Dryp salaten med dressingen, og top med croutoner lige inden servering.

Tip!

Opbevar dine hjemmelavede croutoner i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde i et par dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar