Salat med laks, asparges og avocado
1. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Salaten her er nem at lave og praktisk at tage med til sammenskudsgilde. De forskellige elementer kan tilberedes hver for sig i god tid og samles lige før servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør revet ingefær, sukker og soja sammen i en skål. Smag til med limesaft og sesamolie.
Pluk og skyl salaten. Skyl asparges. Knæk den nederste, træede ende af, og kassér dem.
Damp aspargesene i ½ cm kogende saltet vand under låg i ½ minut. Afdryp.
Udsten avocadoerne med en ske, og skær kødet i tern.
Anret salat, asparges og avocado på et lille fad. Top med grove brud af røget laks, dressing og sesam, og servér straks.
Tip!
Vend avocadoternene i lidt limesaft, og sæt dem på køl, hvis du tilbereder dem i god tid før servering. Så holder de sig friske og fine i farven.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk