Salat med krabbe, avocado og grønne jordbær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

De endnu umodne, grønne jordbær har en frisk, syrlig smag og et sprødt bid, som er skønt og anderledes i salatskålen og som tilbehør til fx krabbekød.

Bemærk
Da fisk og skaldyr er let fordærvelige, er det vigtigt at købe helt friske krabbekløer og helst tilberede og spise dem samme dag. Kan du ikke nå forbi fiskehandleren efter friske krabbekløer, eller vil du gerne spares for besværet med dem, kan du i stedet købe krabbekød på dåse i supermarkedet.

Ingredienser

Sådan gør du

Fyld en stor gryde med vand, og tilsæt salt, dildfrø og eddike. Bring vandet i kog.
Læg krabbekløerne i gryden, når vandet koger. Giv dem et opkog, og skru derefter ned for varmen. Lad kløerne koge i 10 minutter, og sluk for varmen. Lad dem trække i kogevandet, til det er blevet lunt. Tag dem op, og sæt dem på køl, til de skal bruges.
Bank krabbekløerne med bagsiden af en ske, til skallen krakelerer. Tag forsigtigt krabbekødet ud med en hummergaffel eller lignende. Stil krabbekødet til side i en stor skål.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Halvér avocadoerne, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en ske, og skær det i skiver. Skyl og tør (eller slyng) babyspinaten.
Pres saften fra limefrugterne. Bland limesaften med olivenolie, og smag til med salt og peber.
Bland krabbekød med jordbær, avocado og babyspinat. Hæld limedressingen over, og pynt med brøndkarse og ærter. Servér straks.

Tip!

Hummergafler er det ikke alle, der har, men et træspyd, små frugtknive eller lignende kan også bruges til at få krabbekødet ud af kløerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar