Salat med kikærter og halloumi
30. juni 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Halloumi er et sikkert kort, hvis du skal gøre en salat mere spændende. Her giver den salte ost masser af smag til kikærterne og de friske grøntsager i salatskålen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af.
Hak tomat, agurk, radiser, mynte og persille, og bland ingredienserne i en skål sammen med kikærterne.
Skær halloumiosten i ½-1 cm tykke skiver.
Hæld olie i en pande, og læg osten i panden. Tænd for varmen, og steg osten gylden på begge sider.
Top salaten med halloumiost.
Riv skallen af citronen, og pres saften.
Bland olie, citronskal, salt og peber i en skål. Hæld citronsaften i lidt ad gangen, imens du pisker dressingen sammen.
Hæld dressingen over salaten, og servér den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk