Salat med jordbær og grillet kylling
28. august 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne måltidssalat er en mættende basse, og jordbærrene tilføjer samtidig en sommerlig friskhed og sødme. De sirupristede valnøddekerner fuldender måltidet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoa i en sigte, og kog den i en gryde efter anvisning på pakken. Lad den kogte quinoa køle af.
Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Skær jordbær i skiver, og fordel dem over salaten. Skær rødløget i tynde ringe, og fordel dem ligeledes over salaten sammen med feta smuldret i små stykker.
Hak valnødder groft, og rist dem på en tør pande, til de begynder at dufte. Hæld ahornsirup over, drys med salt, og vend rundt, indtil siruppen fordamper. Fordel nødderne over salaten.
Kværn salt og peber over kyllingebrystfileterne, og steg dem på en grill(pande),indtil de er gennemstegte. Skær kyllingen i skiver, og anret over salaten.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk