Salat med jordbær, appelsin og basilikum
Appelsindressingen giver salaten en dejlig frisk smag.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- hjertesalater
- 4
- appelsiner
- 3
- frisk basilikum
- 1 potter
- jordbær
- 250 g
- mandler
- 100 g
Appelsindressing
- rapsolie
- ¾ dl
- akaciehonning
- 2 spsk.
- salt
- peber
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
Sådan gør du
Skyl hjertesalaterne, og skær dem i tynde både.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i fileter, uden at de hvide lameller kommer med. Gem den saft, der løber fra, når du skærer appelsinerne.
Hak basilikum groft. Rens jordbærrene, og skær dem i skiver.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Anret salaten på et stort fad, og drys med mandler.
Appelsindressing
Bland ingredienserne sammen med den overskydende saft fra appelsinerne, og hæld dressingen over salaten.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner