Salat med grillet aubergine, oksekød og feta
17. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Skøn opskrift på frisk salat med saftigt oksekød, grillet aubergine og cremet feta. Servér til aftensmad eller som en lækker luksus-frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm en pande, og steg kødet på højkant, så fedtkanten bliver sprød og gylden. Læg kødet ned, og steg det 2 minutter på hver side.
Tag fra panden, og lad det hvile i 2-3 minutter, inden det skæres i tynde skiver. Kassér afsmeltet fedt fra panden.
Skær aubergine i helt tynde skiver på langs, drys med salt, og pensl med lidt olie.
Varm en grillpande, og steg skiverne godt på begge sider, så de får et flot grillmønster.
Skyl og skær hjertesalat i mindre stykker. Skyl og nip rødbedeblade og feldsalat, og vend derefter sammen med hjertesalaten.
Pres saften af limefrugten. Dryp salaten med avocadoolie og limesaft, og krydr med salt og peber.
Anret på en tallerken sammen med kødet. Smuldr osten udover, og pynt med mynte. Servér med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk