Salat med grillede asparges, laks og urte-vinaigrette
15. september 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En smuk og smagfuld sommersalat, der kan serveres som forret sammen med et stykke brød og et glas kølig hvidvin.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd havegrillen. Skyl aspargesene, skær bunden af, og skræl dem fra hovedet og ned. Skær dem over på langs, og grill dem på grillen eller en grillpande i 4-5 minutter på hver side, til de får lidt farve.
Skyl fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand. Skyl og tør salat og ribs.
Skyl og hak dilden fint. Rør den sammen med sennep, olie og eddike i en skål, og smag til med salt og peber.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Læg salaten i en skål. Fordel grillede asparges, afdryppet fennikel, ribs, stykker af laks og skalotteløg over. Top med frisk dild og evt. spiselige blomster. Hæld urte-vinaigretten over salaten, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk