Salat med grillede asparges, laks og urte-vinaigrette

15. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En smuk og smagfuld sommersalat, der kan serveres som forret sammen med et stykke brød og et glas kølig hvidvin.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd havegrillen. Skyl aspargesene, skær bunden af, og skræl dem fra hovedet og ned. Skær dem over på langs, og grill dem på grillen eller en grillpande i 4-5 minutter på hver side, til de får lidt farve.
Skyl fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand. Skyl og tør salat og ribs.
Skyl og hak dilden fint. Rør den sammen med sennep, olie og eddike i en skål, og smag til med salt og peber.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Læg salaten i en skål. Fordel grillede asparges, afdryppet fennikel, ribs, stykker af laks og skalotteløg over. Top med frisk dild og evt. spiselige blomster. Hæld urte-vinaigretten over salaten, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar