Salat med figner og gedeost-brød
20. november 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Smuk og mættende salat, der både kan udgøre et let måltid og en delikat forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Skyl kikærterne i en sigte, og fordel dem over salaten.
Pil rødløget, og skær det i papirstynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Vend dem i salaten.
Skær fignerne i både, og fordel dem over salaten.
Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en lille skål. Hæld vinaigretten over salaten, og vend rundt.
Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem over brødene.
Bag gedeost-brødene i ovnen i ca. 7 minutter, til osten er let gylden.
Servér salaten med lune gedeost-brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk