Salat med fennikel, jordbær og dild

7. september 2021 af .

Foto: Peter Kam

En stor salat er et oplagt tilbehør, når meget af sommerens mad bliver lavet på grillen. Kombinér sprød fennikel, søde jordbær og friske krydderurter, så har du en salat, der passer lige så godt til fisk som bøf.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl fennikel, og skær den i meget tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
Skyl agurken, og skær den over på langs. Skrab kernerne i midten ud med en ske, og skær den i lange strimler med en kartoffelskræller eller mandolinjern.
Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i kvarter.
Skyl dild og purløg, og hak det fint.
Vend fennikel, agurk, jordbær, dild, purløg og kapers sammen i en skål.
Pisk friskpresset limesaft, olie, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen med salaten.

Tip!

Vil du, at salaten skal mætte mere? Vend den sammen med kogte perlebyg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar