Salat med cremede kikærter og hindbær
1. august 2022
af
Pernille Hoffmann Køppen.
Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio
Den mellemøstliginspirerede salat kræver lidt ekstra forberedelsestid – men den er bestemt ventetiden værd!
Bemærk
Hviletid, skalotteløg: Mindst 1 døgn. Trækketid, kikærter: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløg, og skær dem i halve. Kog vand, eddike og sukker op, til sukkeret er opløst. Tilsæt skalotteløg, og lad dem koge i ca. 10 minutter.
Fordel skalotteløg og lage i et patentglas, og lad dem hvile i køleskabet i mindst 1 døgn.
Hak hasselnødderne helt fint, og rist dem på en tør pande sammen med de resterende ingredienser under omrøring. Lad krydderiblandingen afkøle.
Læg kikærterne i blød i en skål med koldt vand i mindst 4 timer (gerne natten over). Kog dem herefter i letsaltet vand i en gryde i ca. 45 minutter, til de er møre. Skyl dem i koldt vand, og lad dem afdryppe i en sigte.
Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Rør citronsaft og -skal sammen med cremefraiche i en skål, og vend herefter kikærterne i dressingen. Skyl og tør hindbær og rucola. Skyl og pluk mynte. Skær de syltede skalotteløg i mindre stykker.
Anret rucolaen i dybe tallerkener, og fordel kikærter, hindbær og skalotteløg ovenpå. Drys med dukkah og mynte, og servér straks.
Tip!
Brug evt. kikærter fra dåse, hvis du ikke har nået at få sat kikærterne i blød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk