Salat med citrusfrugter
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Sprød og fyldig salat med citrusfrugter, der har højsæson om vinteren, hvor de fylder os med C-vitaminer og giver os et tiltrængt skud energi.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv lidt af den usprøjtede appelsin, og gem den til dressingen. Pil grapefrugterne, og sørg for at fjerne så meget som muligt af den bitre hvide hinde.
Skær grapefrugterne i fileter med en skarp kniv ved at skære ind mellem hinderne. Pres saften af resterne, og gem den i en skål.
Skær skallen af appelsinerne (det er nemmest, hvis de står på højkant),og skær dem i ikke for tykke skiver. Gem saften. Fordel appelsinskiverne på et flot fad.
Skyl og halvér spirerne. Snit julesalat fint. Bland spirerne med julesalat, spitnatblade og grape, og fordel det oven på appelsinskiverne.
Rist pistacienødderne let på en tør pande, og hak dem. Drys dem over salaten sammen med oliven.
Pisk en dressing af honning, olie, appelsinskal, saft af appelsin samt friskrevet ingefær og evt. sennep. Smag til med salt og peber. Dressingen skal være sødlig, men skarp.
Dryp den over salaten til sidst. Kan du lide en mere skarp smag, kan du også drysse med finthakket rødløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk