Salat med broccoli og kyllingespyd
26. juni 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
I den her grønne salat får broccolien selskab af saftige kyllingespyd og krydret agurkesalat. Kombinationen er fuld af smag og sikrer, at du bliver godt mæt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl citronen, og riv citronskallen. Pil hvidløget, og pres feddene.
Bland en marinade af citronskal, hvidløg, olie, salt og peber.
Skær kyllingen i mindre stykker, og vend den i marinaden. Lad kyllingen marinere i en plastikpose i køleskabet i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Sæt kyllingen på træspyd, og brun den i en pande ved høj varme i 15 sekunder på hver side, og læg den derefter i et ovnfast fad. Tilbered kyllingen i ovnen i ca. 12 minutter.
Skyl agurk og chili, og hak det fint. Pil løget, og hak det fint.
Hak peberroden fint, og vend det sammen med agurk, chili og løg.
Skyl citronen, og riv skallen. Bland citronskal, sennep, olie, salt, peber og cayennepeber i en skål. Pres citronsaften, og hæld den langsomt i olien, imens du pisker dressingen sammen.
Hæld dressingen over agurkesalaten.
Kog perlebyggen efter anvisning på pakken.
Skyl broccolien, og skær den i mindre buketter.
Varm olie i en pande, og steg broccolien ved høj temperatur i 2 minutter. Hæld vand i panden, og læg låg på den. Skru temperaturen ned til medium varme, og lad broccolien simre i 3 minutter, eller til den har tilpas med bid.
Skyl spinaten.
Vend ingredienserne sammen, og servér salaten sammen med kyllingespyd og agurkesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk