Salat med blommer, linser og myntecreme
30. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Blommerne tilføjer sensommerlig sødme til denne nemme salat med linser og cherrytomater. Top med en frisk og let myntecreme på yoghurt, og du har en lækker, smuk og sund måltidssalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak mynteblade, og rør dem sammen med yoghurten.
Rør olie og citronsaft i cremen, og smag den til med salt og peber.
Skyl og afdryp linserne.
Skær blommerne i kvarter, og halvér tomaterne.
Anret blommer, tomater og linser på 2 tallerkener.
Hak pistacienødder.
Drys retten godt med spæde salatblade, dryp med myntecreme, og drys til sidst de hakkede pistacienødder over.
Servér salaten med groft brød til.
Tip!
Blommer holder sig bedst, hvis de opbevares i køleskabet. Men sørg for, at de ligger for sig, da de producerer den luftbårne gas ethylen, som kan få f.eks. tomater til at modne for hurtigt og give gulerødder en bitter smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk