Salat med bagte tomater og fennikel
2. august 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De bagte tomater giver fylde, fenniklen kommer med en dejlig friskhed, rucolaen bidrager med sin kraftfuldhed, og de sprøde salvieblade sætter prikken over i'et.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°. Skyl tomaterne, og halvér dem. Dryp olie over dem, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter.
Pluk salviebladene af stilkene. Steg salvieblade sprøde i olivenolie på en varm pande. Læg dem på fedtsugende papir. Hæld olien i en skål, og lad den køle af. Pisk sennep, salt, peber og citronskal i olien til en dressing.
Skyl fennikel, og pil løg. Skær begge dele i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl rucola, og tør den. Vend fennikel, løg og rucola med de bagte tomater, og top med pinjekerner, salvieblade og dressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk