Salat med bagte jordskokker
11. februar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Med både jordskokker, linser og pære i salaten, bliver du helt sikkert mæt. Spis den lige som den er, eller servér den sammen med kød eller fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub jordskokkerne rene, og del dem i kvarter. Vend dem i halvdelen af olien, salt og peber, og fordel dem i en bradepande.
Bag jordskokkerne i ovnen i 30 minutter.
Snit pærerne fint, og hak persillen groft. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud.
Skyl linserne, og lad dem dryppe af.
Vend jordskokker, pære, persille, granatæble og linser sammen.
Pres saften af citronen. Pisk citronsaft, yoghurt, tahin, salt og peber sammen, og servér dressingen til salaten.
Tip!
Servér salaten til f.eks. svinekoteletter eller sammen med parmaskinke.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk