Salat med bagt brie og lufttørret skinke
1. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
En herlig vintersalat med bagt brie, lufttørret skinke og citrusfrugter, du kan servere som morgenmad, tilbehør eller forret.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær brien i 4 lige store stykker, og pak hvert stykke brie ind i 1½ skive lufttørret skinke. Læg de små pakker i fryseren i mindst 1 time.
Skær skrællen af grapefrugter og appelsiner, og skær frugtkødet fri af de hvide, bitre hinder.
Skyl salaten, og bræk den i mindre stykker. Rør eddike, honning, fennikel, olie, salt og peber sammen i en skål, og vend salaten heri.
Bland forsigtigt salaten med grapefrugt og appelsin, og fordel salaten i 4 små skåle.
Tænd ovnen på 225°. Fordel de små briepakker på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter, til det lufttørrede skinke er sprødt, og brien smelter let. Fordel briepakkerne oven på salaten, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk