Salat med andebryst, klementiner og sesam

30. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Med smagsgivere som tamari og hoisinsauce sender salaten tankerne i retning af Østens delikate retter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rids andebrystfedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Krydr med salt og peber.
Steg andebrysterne på en pande i lidt olie med fedtsiden nedad i 8-10 minutter. Vend kødet, og steg i 8-10 minutter på den anden side.
Hæld tamari på panden de sidste minutter af stegetiden. Læg kødet på en tallerken, og lad det trække indtil servering.
Del pak choy i halve, hvis de er små, og i kvarter, hvis de er større. Pil og pres hvidløget. Rør hoisinsauce med hvidløg og lidt limesaft i en skål.
Steg pak choy i lidt olie på en pande i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber, og dryp hoisindressingen over.
Riv ingefæren, og pres saften af limefrugten. Rør ingefær med limesaft, tamari, honning, salt og peber i en skål.
Pil rødløget, og skær det i små tern. Pil klementinerne, skær dem i skiver, og halvér skiverne. Skyl og tør feldsalaten, og vend den med ingefærdressing og rødløg i en skål.
Skær de stegte andebryster i skiver. Anret salaten på et stort fad, og top med stegt pak choy, andebryst og klementiner. Drys salaten med sesam, og dryp evt. med ekstra hoisinsauce. Spis kogte ris eller brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar