Salat med and, granatæble og parmesan
Salat med stegt andebryst, granatæble, parmesan, valnødder og persille, der i den grad har umami. Servér den som en lækker frokostret eller som forret.

31-60 min.
(2)
17. juli 2019 af Mikkel KarstadFoto: Aller Media
Ingredienser
personer
- andebrystfileter
- 1
- frisésalater
- ½
- julesalater
- 1
- granatæbler
- ½
- valnøddekerner
- 30 g
- olivenolie
- 4 spsk.
- æbleeddike
- 3 spsk.
- akaciehonning
- 1 spsk.
- salt og peber
- frisk parmesan
- 30 g
- bredbladet persille eller kørvel
- ½ bundter
Sådan gør du
Frigør andebrystet for sener, og fjern eventuelle fjerstubbe. Rids skindet let. Brun andebrystet på begge sider på en pande ved god varme.
Steg herefter andebrystet videre i ovnen ved 180° i 8-10 minutter, så det er stegt flot rosa. Tag brystet ud af ovnen, og lad det hvile i 5-10 minutter, og skær det i tynde skiver.
Del friséesalat og julesalat i mindre stykker, skyl det grundigt i koldt vand, og lad det dryppe godt af.
Frigør granatæblekernerne ved at banke på skallen med en ske, så de falder ud af sig selv og ned i en skål.
Hak valnøddekernerne groft, og læg dem op til granatæblekernerne. Tilsæt olivenolie, eddike, honning, salt og peber, rør det hele sammen til en dressing.
Anret salaten med skiver af andebryst, flager af parmesan, persille eller kørvel revet i mindre stykker, og hæld dressingen udover til sidst.
Servér salaten som en god frokostsalat eller som en forret, begge dele med godt brød til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner