Salat med and, appelsin og valnødder
15. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Salaten er lækker at servere til julefrokosten eller som del af en julebuffet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Læg andelårene i et ovnfad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemvarme, og skindet er sprødt. Tag andelårene ud af ovnen, og afkøl dem i 5 minutter. Pil andekødet fra benene, og pluk det i mindre stykker.
Skyl og tør salaten. Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden den hvide hinde.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med en stor ske. Hold granatæblet ind over en skål, så kernerne falder ned i skålen. Sortér de hvide hinder fra.
Rør sennep, honning, eddike, salt og peber sammen i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til dressingen tykner en smule.
Anret salaten på et fad sammen med appelsinfileter og andekød. Dryp sennepsvinaigretten over, og top salaten med granæblekerner og letknuste valnødder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk