Salat med æg, bønner og tun

Fyldig salat med æg, bønner og tun, der smager supergodt.

Salat med æg, bønner og tun
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Sandra PuglieseFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
æg
1
grønne bønner
150 g
gul peberfrugt
150 g
cherrytomater
250 g
squash
100 g
rødløg
30 g
sorte oliven uden sten (gerne kalamataoliven)
8
rucola
50 g
frisk estragon
1 håndfulde
citroner
½

Dressing

olivenolie
1 spsk.
koldt vand
1 tsk.
æbleeddike
1 tsk.
flydende honning
½ tsk.
dijonsennep
¼ tsk.
salt
peber

Grillet tun

fersk tun
300 g
salt
peber

Sådan gør du

Læg ægget i en kasserolle, og dæk med koldt vand. Når vandet koger, skal ægget koge i 4 minutter. Afkøl og pil ægget.
Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter. De skal være møre, men sprøde. Skyl dem straks i koldt vand.
Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl squashen, og skær den i små stave. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Del oliven i halve. Skyl rucola og estragon, og læg det på et fad med de øvrige grøntsager ovenpå.

Dressing

Bland ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salaten.

Grillet tun

Krydr tunen med salt og peber, og steg den på en varm grillpande i ca. 2 minutter på hver side. Den skal stadig være helt rød i midten.
Halvér ægget, og læg det oven på salaten sammen med tunen. Servér med citron skåret i både.

Tip!

Frisk tun er en rigtig delikatesse, men du kan også bruge filet af enhver anden mager fisk.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'