Salat med æg, bønner og tun
Fyldig salat med æg, bønner og tun, der smager supergodt.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Sandra PuglieseFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- æg
- 1
- grønne bønner
- 150 g
- gul peberfrugt
- 150 g
- cherrytomater
- 250 g
- squash
- 100 g
- rødløg
- 30 g
- sorte oliven uden sten (gerne kalamataoliven)
- 8
- rucola
- 50 g
- frisk estragon
- 1 håndfulde
- citroner
- ½
Dressing
- olivenolie
- 1 spsk.
- koldt vand
- 1 tsk.
- æbleeddike
- 1 tsk.
- flydende honning
- ½ tsk.
- dijonsennep
- ¼ tsk.
- salt
- peber
Grillet tun
- fersk tun
- 300 g
- salt
- peber
Sådan gør du
Læg ægget i en kasserolle, og dæk med koldt vand. Når vandet koger, skal ægget koge i 4 minutter. Afkøl og pil ægget.
Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter. De skal være møre, men sprøde. Skyl dem straks i koldt vand.
Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl squashen, og skær den i små stave. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Del oliven i halve. Skyl rucola og estragon, og læg det på et fad med de øvrige grøntsager ovenpå.
Dressing
Bland ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salaten.
Grillet tun
Krydr tunen med salt og peber, og steg den på en varm grillpande i ca. 2 minutter på hver side. Den skal stadig være helt rød i midten.
Halvér ægget, og læg det oven på salaten sammen med tunen. Servér med citron skåret i både.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner