Salat med abrikoser og parmaskinke
15. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når de solmodne, orange abrikoser endelig lander på hylderne i Danmark, har man både lyst til at bruge dem i det søde og salte køkken. Her bidrager de med lækker sødme i en let sommersalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulgur efter anvisning på pakken. Lad bulguren køle af. Skyl salaten, og vend bulgur og salat sammen.
Skyl abrikoserne, og halvér dem. Udsten dem, og skær dem i tynde skiver.
Fordel abrikoser og hindbær over salaten.
Pisk olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing, og hæld den over salaten.
Smuldr gedeosten, og hak mandlerne groft. Drys gedeost og mandler over salaten, og servér den sammen med parmaskinke.
Tip!
Er du ikke så glad for gedeost? Udskift den med feta i stedet for, som også giver salaten en dejlig smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk