Salade niçoise med varmrøget laks

27. maj 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Sprøde grøntsager, friskkogte æg, fed fisk og en syrlig dressing til at binde det hele sammen. Salade niçoise er blandt salatfavoritterne af en god grund, og i denne version er der brugt varmrøget laks i stedet for tun.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog æg i 10 minutter, og skyl dem i koldt vand. Pil og halvér dem.
Skyl salat, og skær eller bryd den i grove stykker.
Kog de frosne bønner i lidt letsaltet vand i 3 minutter
Halvér tomater, og skær rødløg i tynde skiver.
Anret salaten på et fad. Fordel grønne bønner, tomater, rødløg og plukket varmrøget laks ovenpå. Vent med oliven, til du har dryppet dressing over salaten.
Pisk en dressing af sennep, hvidvinseddike, olivenolie, sukker, salt og peber. Fordel den over salaten, og strø oliven øverst.
Servér med brød.

Tip!

Har du ekstra tid, kan du bruge friske grønne bønner. De skal skylles, nippes og koges i 3-4 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar