Salade niçoise med varmrøget laks
27. maj 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde grøntsager, friskkogte æg, fed fisk og en syrlig dressing til at binde det hele sammen. Salade niçoise er blandt salatfavoritterne af en god grund, og i denne version er der brugt varmrøget laks i stedet for tun.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog æg i 10 minutter, og skyl dem i koldt vand. Pil og halvér dem.
Skyl salat, og skær eller bryd den i grove stykker.
Kog de frosne bønner i lidt letsaltet vand i 3 minutter
Halvér tomater, og skær rødløg i tynde skiver.
Anret salaten på et fad. Fordel grønne bønner, tomater, rødløg og plukket varmrøget laks ovenpå. Vent med oliven, til du har dryppet dressing over salaten.
Pisk en dressing af sennep, hvidvinseddike, olivenolie, sukker, salt og peber. Fordel den over salaten, og strø oliven øverst.
Servér med brød.
Tip!
Har du ekstra tid, kan du bruge friske grønne bønner. De skal skylles, nippes og koges i 3-4 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk