Salade nicoise med tun, kartofler og æg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Salade nicoise er en fransk salat, der udgør et nemt og sundt aftenmåltid, som hele familien kan lide.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skær dem i mundrette stykker.
Afdryp tunen. Del den i flager.
Kog æggene i 6-7 minutter, så de er smilende.
Rør ingredienserne sammen.
Nip bønnerne, og læg dem i spilkogende, saltet vand i 1-2 minutter. Afkøl med iskoldt vand.
Skyl rucolaen. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stave. Skyl og luk persillen. Pil og hak skalotteløget. Bland bønner, rucola, peberfrugt, persille og skalotteløg, og vend det godt rundt i sennepsdressingen.
Anret salaten på et stort fad, og vend forsigtigt tun, halverede æg og oliven i. Krydr med salt og peber. Spis brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk