Salade niçoise med laks
30. december 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Opdatér den klassiske salade niçoise med laks i stedet for tun. Med både grønne bønner, fed fisk og oliven er der garanti for behagelig mæthed såvel som sundhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør olie med eddike, sennep, salt og peber.
Steg laksefileterne i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, og krydr dem med salt og peber.
Nip bønnerne, og halvér de tykkeste af bønnerne på langs. Kog bønnerne et kort øjeblik i letsaltet vand, og skyl dem i koldt vand.
Snit forårsløg i tynde skiver på skrå, og halvér tomaterne.
Vend bønnerne i dijonmarinaden. Bland med forårsløg, tomater og oliven, og fordel på 2 tallerkener.
Bræk laksen i lidt mindre stykker, og anret den ovenpå. Pynt med kørvel, og servér med lunet brød.
Tip!
Hvis du vil lave den klassiske salade niçoise, skal du udelade laks og i stedet anrette salaten med tun, kogte æg og evt. kapers.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk