Salade niçoise med grillet tun
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Kombinationen af tun, æg, oliven og sprøde grøntsager har gjort denne salat verdensberømt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, eller til de er møre. Afkøl dem i koldt vand.
Læg æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem i ca. 5 minutter, til de er smilende.
Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Afkøl dem med koldt vand i en sigte.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl og pluk salaten, og fordel den på et stort fad. Skær de kogte kartofler i skiver, og fordel dem over salaten. Fordel også bønner, tomater, løg og oliven over salaten.
Steg tunen på en meget varm (grill)pande i 2-3 minutter på alle sider – den skal stadig være helt rød indeni. Krydr tunen med salt, peber og evt. lidt sesamfrø.
Skær tunen i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med æg skåret i kvarte.
Pres saften af citronen. Pisk olien sammen med citronsaft, salt og peber, og hæld dressingen over salaten. Servér med groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk