Salade niçoise med bønner og olivendressing
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic
Salade niçoise er en fransk klassiker med æg, tun, bønner og oliven. Her er en salat, der smager skønt, mætter og samtidig er en fryd for øjet.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak oliven fint. Ryst eddike, oliven, finthakket hvidløg og olie sammen til en jævn dressing, og smag til med salt og peber.
Lad tunen dryppe af i en si. Skær snittebønnerne i mindre stykker, og halvér evt. de grønne bønner, hvis de er meget lange. Kog begge typer bønner i letsaltet vand i 2 minutter, og skyl dem derefter i koldt vand.
Steg æggene i lidt olie på en pande, til æggehviden er fast. Brug evt. en blinispande, eller sæt en lille bagering på en almindelig pande, så hviden holdes samlet.
Skyl og halvér tomaterne, og vend dem og bønnerne sammen med olivendressingen. Skyl og tør romainesalaten, bræk den i mindre stykker, og anret den i dybe tallerkener.
Fordel tun, bønner og tomat ovenpå, og vend det sammen. Læg æggene øverst, krydr med salt og peber, og pynt med kørvel og dild. Servér med brød.
Tip!
Du kan også tilberede æggene ved at pochere dem: Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt ca. 1 spsk. eddike pr. 1 l vand. Slå æggene ud i en kop 1 ad gangen, og hæld forsigtigt ægget ud i det kogende vand, mens du laver en hvirvel i vandet med en grydeske. Lad ægget koge 3½ minut ved svag varme, tag det op, og dyp det et kort øjeblik i koldt vand. Gentag proceduren med det næste æg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk