Saftigt brød med havregrød
3. september 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Saftigt, lyst og let brød bagt med havregrød, så det holder sig blødt og friskt længe. Brødet indeholder både hvedemel og rugmel, der giver et lidt grovere brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog havregrynene til grød med vand i en gryde i ca. 5 minutter. Køl grøden helt af.
Rør gæren ud i vandet med salt. Stød korianderfrøene i en morter, og tilsæt dem sammen med maltsirup.
Rør havregrød og rugmel i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til du har en ret blød dej (melmængden kan variere en del, men dejen skal akkurat kunne æltes let).
Hæld dejen i en form, og drys lidt mel over. Læg viskestykker over, og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1½-2 timer (eller overdækket med film i køleskab natten over).
Tag dejen ud, og saml den let med rigeligt mel på hænderne. Del den i det antal brød, du skal bruge, og form dem til tykke pølser.
Sno dem, og læg dem på en plade med bagepapir (er dejen meget blød, behøver du ikke at sno dem).
Pensl med vand, og drys med havregryn. Lad brødene efterhæve ½ time.
Bag brødene på næstnederste rille i en 220° varm ovn i 30-40 minutter efter størrelse. De skal lyde hule, når du banker dem i bunden. Køl dem af på en rist.
Tip!
Brødene kan fryses hele eller i skiver i passende portioner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk