Saftig citruskage
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En rigtig god tag med-kage. Den ser ikke ud af alverden, men det vejer den gode citrussmag op for.
Bemærk
Bagetid: 40 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en brødform, 1 l
Sådan gør du
Pisk smør og brun farin skummende med en elpisker. Tilsæt æg, 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Riv skallen og pres citronerne. Gem saften til senere, og rør skallen i dejen med en ske. Blend mandlerne til fint mel i en minihakker, og rør det i dejen.
Sigt mel, bagepulver og salt i dejen, og rør godt.
Smør springformen, og beklæd den med bagepapir i bunden. Hæld dejen i. Bag kagen ved 180° i 35-40 minutter. Lad den køle lidt af.
Pres saften af appelsinen, og bring citron- og appelsinsaft i kog i en gryde sammen med sukker, til sukkeret er opløst. Prik den afkølede kage med en gaffel, og dryp citrussaften over lidt ad gangen.
Lad kagen afkøle helt, inden den tages ud af formen.
Tip!
Pynt evt. kagen med en glasur rørt af flormelis og citronsaft. Ønsker du kagen mere eksotisk, kan du skifte citronerne ud med limefrugter og tilsætte hakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk