Saft med ribs og hindbær
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Det kan godt være, badetøjet er lagt længst ind i skabet, og de tykkere trøjer er fundet frem igen. Men skænker du dig et stort glas hjemmelavet saft og lukker øjnene, kan du godt lade, som om det er sommer lidt endnu.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl ribs og hindbær. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bring vandet i kog, og tilsæt bær og vanilje i gryden. Lad det simre under låg i 10 minutter. Pas på, at det ikke koger over.
Læg et rent viskestykke i en sigte, og placér det over en stor skål. Hæld alt indhold i gryden i viskestykket, og lad saften dryppe gennem sigten. Lad det stå i 30 minutter, så al væske drypper af. Hæld saften i en gryde.
Kog saften op, og tilsæt sukkeret. Lad saften simre i 10 minutter, imens du rører rundt i den jævnligt.
Fjern evt. skum i gryden, og hæld saften på rene, skoldede glasflasker. Vil du opbevare saften i fryseren, så den holder længere, kan du hælde den på rene plastikflasker, som kan holde i fryseren. Tag en flaske ud, og sæt i køleskabet, når du har lyst til saft.
Tip!
En god tommelfingerregel er, at man skal bruge 500 g sukker per liter saft. Vil du være sikker på mængderne, kan du måle, hvor meget saft du har, inden du koger den op anden gang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk