Rustik tærte med hindbær og blåbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tærter er gode både til forret, hovedret og dessert. Denne rustikke tærte med sødmefulde bær indfrier de flestes dessertdrømme.
Bemærk
Hviletid, mørdej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smør og hvedemel sammen i en foodprocessor. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør dejen hurtigt sammen. Lad dejen hvile tildækket 1 time i køleskabet.
Tænd ovnen på 220º. Rul dejen ud til en firkant, der er ca. 2 cm tyk. Læg dejen over på en bageplade med bagepapir, og prik huller i dejen med en gaffel.
Fordel hindbær og blåbær oven på dejen, og drys med flormelis.
Bag tærten i ovnen i 5 minutter ved 220º, skru så varmen ned til 180º, og bag tærten i yderligere 20-25 minutter.
Lad tærten afkøle på en bagerist, og servér med cremefraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.
Tip!
Har du ingen foodprocessor, laver du bare mørdejen ved at smuldre smør og mel sammen med fingrene, til det ligner grov rasp. Saml dejen hurtigt med salt, sukker og æg uden at ælte for meget.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Frugttærte opskrift