Rustik suppe med bacon, kål og rodfrugter
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Når kulden rammer os, er det dejligt med en rustik og fyldig suppe at varme sig på.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm en gryde med olie, og steg baconternene, til de er let gyldne.
Skær hvidkålen i tern på ca. 2 x 2 cm. Skyl og tør dem, og steg den sammen med baconternene, til kålen bliver blank og falder lidt sammen.
Skræl gulerødder, persillerødder, knoldselleri og kartofler, og skær dem i små mundrette stykker. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Steg alle grøntsagerne sammen med hvidkål og bacon i 4-5 minutter.
Tilsæt safran, fintrevet ingefær og fintrevet hvidløg. Dæk lige akkurat med bouillon. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad suppen småkoge i 20 minutter.
Rib grønkålen, og hak den fint. Kog den i suppen i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og servér suppen rygende varm med lunet flute til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk