Rustik porretærte med frisk timian

1. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Når porrerne får god tid til at stege på den varme pande, bliver de møre og lækre og får en let karamelliseret smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem ud i melet med fingrene. Tilsæt koldt vand, rør rundt med en gaffel, og saml dejen med hænderne. Form dejen til en tyk cirkel, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Skær roden af porrerne, og skær dem igennem på langs. Rens dem grundigt under rindende koldt vand, så jord og urenheder skylles ud. Afdryp porrerne, og skær dem i halve.
Smelt 2 spsk. smør på en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Læg porrestykkerne på panden, læg låg på, og lad porrerne stege ved middellav varme i 10 minutter, til de er møre – vend dem undervejs.
Tag porrerne af panden. Smelt de sidste 2 spsk. smør på panden. Tilsæt sukker, salt, peber og friskhakket timian, og rør rundt. Tag panden af varmen, og fordel de stegte porrer på panden, så de fylder panden helt ud. Skær dem gerne til, så de passer i størrelsen på panden. Drys friskrevet parmesan over porrerne.
Tænd ovnen på 200°. Rul den kolde tærtedej ud til en cirkel på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm.
Læg dejen oven på porrerne, og fold den ned omkring porrerne rundt langs kanten. Pensl dejen med sammenpisket æg, og prik små huller i dejen med en spids kniv, så damp kan trænge ud. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til dejlåget er gyldent.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den stå et øjeblik. Vend forsigtigt, men hurtigt, tærten ud på et fad eller en tallerken, så porrerne vender opad.
Skyl og tør salaterne, og pluk dem i mindre stykker. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Rør olie, citronsaft, sennep og honning sammen i en salatskål, og krydr med salt og peber.
Vend salat og tomater sammen med dressingen, og anret salaten i skålen. Drys med revet parmesan og pinjekerner. Drys lidt frisk timian over porretærten, og servér den med salaten.

Tip!

Skal det gå stærkt, kan du bruge en rulle færdigkøbt butterdej i stedet for at lave tærtedejen selv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar