Rustik løgtærte
16. marts 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Bagte løg bliver søde og bløde, så sammen med en frisk rygeost er de alletiders fyld i en rustik tærtebund med masser af fuldkorn og godt med bid.
Bemærk
Tærtedejen skal hvile køligt i mindst 30 minutter, men kan sagtens laves klar i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen, og ælt det til en ensartet konsistens. Pak dejen ind, og stil den køligt i 30 minutter.
Halvér løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg dem klare i smør ved middel varme på en pande. Bland plukket timian (gem lidt til pynt),salt og peber i. Pisk, æg, rygeost og fløde til en ensartet masse, og bland løgene i.
Tænd ovnen på 200°.
Læg tærtedejen imellem to stykker bagepapir, og brug håndfladerne til at trykke den ud i en stor cirkel. Vend bunden i vejret et par gange, så den øverste og den nederste flade bytter plads. Tærtebunden er ikke en fast mørdej, men skal blive en rustik, nogenlunde sammenhængende cirkel.
Fjern det øverste ark papir, og læg det nederste ark og dejen i en tærteform. Brug fingrene til at trykke dejen sammen de steder, hvor der er store revner.
Læg løgfyldet i midten, hæld æggemassen over, og fold bagepapirets kanter (og dermed også ca. 5 cm dej) ind over fyldet. Læg en tallerken eller en anden varmefast flade oven på tærten, og bag den i ovnen i 15 minutter.
Fjern tallerkenen, og bag tærten færdig i 30-40 minutter. Pynt med lidt frisk timian ved servering
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk