Rustik løgsuppe med hvidvin, kartofler og linser
8. november 2021
af
Johanne Mosgaard.
Foto: Johanne Mosgaard
Der er langt fra den klassiske løgsuppe til denne rustikke af slagsen, der indeholder både hvidvin, kartofler, grønne linser og masser af smag! Løg længe leve.
Bemærk
Linserne skal koges på forhånd. Kog dem efter anvisningerne på pakken, eller køb dem færdigkogte på dåse.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Varm en gryde op med lidt olie, og steg løgene, til de er gennemsigtige.
Skær hvidløg og champignoner i tynde skiver, og lad dem stege med, indtil champignonerne er svundet ind og er let gyldne. Tilsæt paprika, muskatnød og evt. cayennepeber.
Skyl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Hak rosmarin fint. Tilsæt kartofler og rosmarin sammen med linser og hvidvin. Lad det simre et par minutter.
Tilsæt vand og bouillon. Rør majsstivelse op med lidt vand, og tilsæt det sammen med laurbærblade.
Bring suppen i kog, og lad det simre ved middelvarme i ca. 10 minutter, indtil kartoflerne er møre. Tilsæt madlavningsfløde for at afrunde smagen, og smag suppen til med sojasauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk