Rustik jordbærtærte
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Jordbærrene er mørke og søde lige nu og egner sig fortrinligt til en tærte med mørk chokolade og et lille kokosdrys.
Bemærk
Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smør, sukker, salt og mel sammen med fingrene, eller kør det i en foodprocessor, til det har konsistens som rasp. Tilsæt æg, og ælt det til en sammenhængede dej. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.
Tænd ovnen på 220°. Rul dejen ud i 2 cm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen til en bageplade beklædt med bagepapir, og prik huller i dejen med en gaffel.
Bag tærtebunden i 5 minutter, og skru så ovnen ned til 180°, og bag tærten i yderligere 20 minutter. Lad tærtebunden køle af på en bagerist.
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og pensl den på kagebunden.
Pynt tærten med masser af friske jordbær, og dryp chokolade over. Pynt med kokosmel, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på jordbærtærte