Rustik appelsinmarmelade med masser af smag

19. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En rustik appelsinmarmelade med masser af smag fra både appelsinkød og -skal, der giver en sødme og behagelig bitterhed.

Bemærk
Kogetid: 1 time og 25 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl appelsinerne godt, og skræl dem med en kartoffelskræller eller tyndskræller i tynde flager. Sørg for, at den hvide hinde under skallen ikke kommer med.
Skær appelsinskallen i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt vand, bring gryden i kog, og lad appelsinskallen koge i 25 minutter.
Skær den resterende hvide hinde af appelsinerne, og kassér den.
Skær appelsinerne i kvarte, og fjern de hvide tråde. Skær derefter appelsinerne i mindre stykker, og læg dem ned i gryden til appelsinskallerne. Lad det hele simre i yderligere 30 minutter.
Hæld rørsukker i gryden, og lad gryden simre videre i 25 minutter. Bland gelépulveret med lidt rørsukker, og drys det i gryden under omrøring. Lad gryden småkoge i 5 minutter, og tag den så af varmen.
Hæld den varme marmelade på rengjorte glas, sæt låg på, og afkøl. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskab.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar