Rustik appelsinmarmelade med masser af smag
19. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En rustik appelsinmarmelade med masser af smag fra både appelsinkød og -skal, der giver en sødme og behagelig bitterhed.
Bemærk
Kogetid: 1 time og 25 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl appelsinerne godt, og skræl dem med en kartoffelskræller eller tyndskræller i tynde flager. Sørg for, at den hvide hinde under skallen ikke kommer med.
Skær appelsinskallen i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt vand, bring gryden i kog, og lad appelsinskallen koge i 25 minutter.
Skær den resterende hvide hinde af appelsinerne, og kassér den.
Skær appelsinerne i kvarte, og fjern de hvide tråde. Skær derefter appelsinerne i mindre stykker, og læg dem ned i gryden til appelsinskallerne. Lad det hele simre i yderligere 30 minutter.
Hæld rørsukker i gryden, og lad gryden simre videre i 25 minutter. Bland gelépulveret med lidt rørsukker, og drys det i gryden under omrøring. Lad gryden småkoge i 5 minutter, og tag den så af varmen.
Hæld den varme marmelade på rengjorte glas, sæt låg på, og afkøl. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskab.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk