Rustik appelsinmarmelade med masser af smag
En rustik appelsinmarmelade med masser af smag fra både appelsinkød og -skal, der giver en sødme og behagelig bitterhed.

0-30 min.
(0)
19. juni 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Bemærk:Kogetid: 1 time og 25 minutter.
Ingredienser
glas
- usprøjtede appelsiner
- 1,20 kg
- vand
- 4 dl
- rørsukker
- 450 g
- rørsukker til gelépulveret
- 1 spsk.
- Melatin
- 2 tsk.
Sådan gør du
Skyl appelsinerne godt, og skræl dem med en kartoffelskræller eller tyndskræller i tynde flager. Sørg for, at den hvide hinde under skallen ikke kommer med.
Skær appelsinskallen i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt vand, bring gryden i kog, og lad appelsinskallen koge i 25 minutter.
Skær den resterende hvide hinde af appelsinerne, og kassér den.
Skær appelsinerne i kvarte, og fjern de hvide tråde. Skær derefter appelsinerne i mindre stykker, og læg dem ned i gryden til appelsinskallerne. Lad det hele simre i yderligere 30 minutter.
Hæld rørsukker i gryden, og lad gryden simre videre i 25 minutter. Bland gelépulveret med lidt rørsukker, og drys det i gryden under omrøring. Lad gryden småkoge i 5 minutter, og tag den så af varmen.
Hæld den varme marmelade på rengjorte glas, sæt låg på, og afkøl. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskab.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner