Rundt brydebrød med krydderurter og parmesan
1. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Et lækkert og blødt madbrød, der er nemt at tage med på farten. Bryd først brødet ved servering, så det holder sig friskt og saftigt.
Bemærk
Hævetid, i alt: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i mælken i en skål. Tilsæt olie og sukker, og rør rundt. Bland salt og mel, og ælt halvdelen ind i dejen på en røremaskine.
Tilsæt smør, og ælt det ind i dejen. Tilsæt resten af melblandingen, og ælt dejen godt – først ved lav hastighed og dernæst ved høj hastighed i 8-10 minutter. Dejen skal være glat og smidig og slippe skålens kant.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Træk rosmarin- og timianblade af stilkene, og blend dem sammen med olien i en blender.
Læg bagepapir i springformen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i ca. 19 lige store stykker. Form dejstykkerne til små runde boller, og fordel dem i formen.
Pensl urteolien over bollerne, og drys med flagesalt og fintrevet parmesan. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl brødet i formen i ca. 5 minutter, tag det ud af formen, og afkøle helt på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk