Durum med kylling

Du kender måske bedst durum fra menukortet på din lokale takeaway-biks, men har du nogensinde lavet den populære rullekebab selv? Her er den i en luksusudgave - og når du først du har alle krydderierne i hus, er det let at lave ruller igen søndag efter søndag.

Durum med kylling
0-30 min.

(1)

April 9, 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Kyllingekødet skal marinere i 1 time på køl.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

hjemmelavet durum: sådan laver du den bedste rullekebab

Durum, rullekebab eller shawarma. Hvad end du kalder det flade, runde brød fyldt med grøntsager, dressing og kød, så kender du nok bedst durum fra menukortet i din lokale takeaway-biks. Men du kan sagtens lave din egen smagfulde durum derhjemme – også selvom du ikke lige har et roterende kebabstativ stående i køkkenet!

Hvilket fyld spiser man i durum?

En durum er en slags madpandekage, der fyldes med dressing, grøntsager som icebergsalat, tomat, løg og rødkål og kød, der er tilberedt på et roterende spyd. Herhjemme er der udelukkende oksekød på spyddet på langt de fleste shawarmabarer, mens de i udlandet ofte bruger en blanding af okse- kyllinge- og kalkunkød.

I opskriften her har vi brugt kyllingebrystfilet, som er masseret ind i en pasta af krydderier, hvidløg og olie. Det er nemlig krydderierne, der giver kødet den velsmagende, velkendte smag.

Hvor stammer durum fra?

Metoden med at placere et stykke kød på et roterende spyd nær en grill stammer fra 1800-tallets Tyrkiet og er derfor en over 150 år gammel opfindelse.

Versionen, hvor kødet fyldes i brød sammen med salat og dressing, stammer imidlertid fra Tyskland, hvor der i 1970’erne begyndte at poppe shawarmabarer op. I 1980 åbnede den første shawarmabar i Danmark på Strøget i København – den eksisterer stadig den dag i dag.

Er du vild med durum, vil du garanteret også elske opskriften på pitabrød med grillet kylling og tzatziki

Måske du også kan li'