Rugstykker – lækkert hjemmebag
19. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Her får du opskriften på rugstykker, der er sunde, lækre og kræver minimal arbejdsindsats – helt perfekte til hverdagen!
Bemærk
Hævetid på køl: 4-8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rugkernerne, og kog dem i 5 minutter med vandet. Lad dem køle af, til vandet er lunkent. Rør salt, yoghurt, olie og honning i. Mærk efter, at det kun er fingervarmt, og rør så gæren i.
Skræl og riv gulerødderne, og stød fennikelfrøene. Rør de øvrige ting i, undtagen hvedemelet. Rør rigtig godt. Slut af med så meget hvedemel, at dejen stadig kan røres i skålen, men den skal ikke være våd – og melmængden kan variere!
Drys dejen med lidt mel, og læg film og et viskestykke over. Stil skålen i køleskabet i 4-8 timer.
Vip dejen ud i en 2-3 cm tyk firkant på en plade med bagepapir. Drys med solsikkekerner og mel.
Lad dejen stå og temperere i en time. Forskær hurtigt dejen i firkanter (ikke helt igennem) med en kniv dyppet i mel. Varm ovnen til 225°.
Smid lidt vand i en ovnfast form i bunden af ovnen, og bag brødet i ca. 25 minutter på næstnederste rille. Lad det køle af på en rist. Rugstykkerne kan fryses.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk