Rugsandwichboller
22. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Grove boller, som passer lige til madpakken, skovturen eller frokostbordet derhjemme. Fyld disse rugsandwichboller med f.eks. lidt salat og dit yndlingspålæg. Vi foreslår at tilsætte maltsirup, som giver bollerne en rustik krumme og aromatisk smag. Det kan dog erstattes af almindeligt rørsukker.
Ingredienser
Sådan gør du
Overhæld rugkernerne med kogende vand. Lad det trække i 20 minutter.
Bland vand og kærnemælk. Lun væsken, og opløs gæren, når det er lillefingervarmt. Tilsæt salt og maltsirup.
Tilsæt rugmel, og rør dejen godt. Fortsæt med at ælte, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig, men stadig fugtig, da den suger en del væske under hævningen.
Tildæk skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 12 stykker, og form dem til boller med fugtige hænder. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
Pensl bollerne med vand, tryk dem lidt flade, og klap havregryn fast til overfladen. Bag dem ved 215 grader varmluft i 18-20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på grovboller