Rugpizza med fast ost og blomkål

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Denne grove pizza laves på rugmel, så den mætter ekstra godt. Den hårde ost og blomkålen giver ligeledes en spændende og ny pizzavariant, der måse bliver din nye favorit?

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel, durummel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen grundigt.
Tilsæt løbende mere hvedemel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225º varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Rul dejen ud til 2 store cirkler, og læg hver pizzabund på et stykke bagepapir. Riv osten, og fordel halvdelen af den oven på pizzaerne.
Skær blomkål i meget tynde skiver, og fordel den oven på osten. Drys resten af osten over blomkålen, og dryp med en lille smule olie. Drys med timianblade.
Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til bundene er sprøde og gyldenbrune i kanten.
Drys med peber og evt. friske timianblade lige inden servering.

Tip!

Vesterhavsost er en meget fast komælksost fra Thiese Mejeri. Alternativt kan du bruge Høost, gruyere, comté, Primadonna eller andre meget faste oste. Giv pizzaen et italiensk twist ved at dryppe den med lidt trøffelolie, efter den er bagt. Du kan også toppe den med strimler af parmaskinke og rucola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar