Rugkernesalat med selleri og æble
12. november 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Bland de kogte rugkerner, som er fulde af nødde- og kornsmag, med stegte selleritern, syrlige æbletern, frisk persille og revet peberrod. Det er en salat med bid i.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring rugkernerne i kog i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i 40-45 minutter på lavt blus.
Lad dem derefter trække i 5 minutter under låg, og hæld så eventuelt overskydende vand fra.
Bland de lune kerner med halvdelen af olivenolien, æbleeddike, salt og peber, og lad kernerne køle helt af.
Skræl sellerien, og skær den ud i tern på 2 x 2 cm. Steg selleriternene i resten af olivenolien på en pande i 4-5 minutter, til de får farve og bliver møre, men stadig har lidt bid.
Skær æblerne i tern, og bland æbler og selleritern med rugkernerne. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Bland den i salaten.
Skræl peberrod, og riv den ud over salaten. Servér salaten som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til en hovedret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk