Rugkernesalat med blåskimmelost

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Denne rugkernesalat kommer rundt i smagsuniverset med sprød skinke, syrlige tranebær, bitter rucola, sød pære og fed og salt ost.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog rugkernerne møre i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af i en sigte.
Skær pærerne i tynde både, og vend dem med balsamico, olivenolie, vaniljepulver, salt og peber i en skål. Lad dem trække i marinaden, mens du tilbereder resten af salaten.
Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinke og tynde skiver flute på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det i ovnen i 6-7 minutter, til skinken er sprød og brødene gyldne. Rist pekannødderne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
Skyl og tør rucola. Fordel rucola og afkølede rugkerner på et fad. Pil rødløget, skær det i meget tynde både, og vend i salaten. Anret vaniljemarineret pære og knækket serranoskinke over salaten.
Brug marinaden fra pærerne som dressing og smag den til med salt og peber og dryp den over salaten. Drys med tranebær og pekannødder. Anret små stykker blåskimmelost over salaten, og servér med de ristede brødskiver som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar