Rugkernesalat med bagte grøntsager

28. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Tøm grøntsagsskuffen, og tilbered en lun og fyldig salat. Rugkernerne sørger for masser af mæthed og fylde, og så giver de også salaten et godt bid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Kog rugkerner efter anvisningen på posen i letsaltet vand i en gryde.
Skrub gulerødder, og del dem i halve eller kvarte på langs. Rens og skær fennikel i både. Skyl og halvér auberginer på langs, og skær dem dernæst i skiver på tværs. Pil rødløg, og skær dem i grove både. Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det i olivenolie, salt, peber og timian.
Bag grøntsagerne i ovnen i 30 minutter, til de begynder at tage farve. Tag grøntsagerne ud, dryp balsamicoeddike og honning over, og vend grøntsagerne rundt. Bag dem i ovnen i yderligere 10 minutter, til grøntsagerne er flot gyldne.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Vend rugkerner og bagte grøntsager sammen i en skål. Pynt med mandler og timian, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar