Rugbrødstærte med porre
26. april 2021
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Kruger
Rugbrødstærte med porre er en superlet og lækker hverdagstærte med bund af rugbrød og fyld af porrer og hytteost. Den er god til både frokosten, aftensmaden, madpakken og skovturen, og opskriften kan nemt ganges op, hvis du vil lave en ekstra til fryseren.
Ingredienser
Udstyr
Tærtebund
Tærtefad eller tærtebund, Ø ca. 24 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Bryd brødet i mindre stykker, og findel det i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt salt, smør og æg, og blend til en sammenhængende dej.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform, Ø ca. 24 cm. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter, og tag den ud igen.
Skær porrerne i ringe, og skyl dem grundigt i en stor skål koldt vand. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Pluk bladene af timianen. Riv osten groft.
Rør æg, hytteost, ½ tsk. salt, peber og timian sammen i en skål. Rør porrerne i æggemassen, og bred fyldet ud på den forbagte tærtebund.
Bag tærten i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter, eller til fyldet føles fast, og overfladen er gyldenbrun.
Servér tærten varm eller lun, evt. sammen med en blandet grøn salat.
Tip!
Rugbrødstærten er en god måde at få brugt en rest rugbrød, som er blevet lidt tørt og nærmer sig udløbsdatoen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk