Rugbrødssnacks med laks og urtecreme
11. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
De her små, sprøde hapser passer perfekt til forret eller buffeten. De salte rugbrødschips smager skønt sammen med cremet ost, krydderurter og laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tynde skiver, og del hver skive i kvarter.
Pensl brødstykkerne med olie på begge sider, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys salt over brødet, og bag det i ovnen i 5 minutter.
Vend derefter stykkerne, og bag dem i yderligere 5 minutter. Lad chipsene køle af.
Hak peberrod, purløg og dild fint, og vend det sammen med flødeost og cremefraiche.
Smag cremen til med limesaft, salt og peber, og fordel den på toppen af hver chips.
Skær laksen i mindre stykker, og fordel den på toppen af rugbrødschipsene.
Drys alle chips med karse, og servér dem straks.
Tip!
Har du travlt, kan du også købe færdige rugbrødschips og bruge i stedet for hjemmelavede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk