Rugbrødssandwich med tunsalat og syltede rødløg
Rist rugbrødet, og lav din egen tunsalat – så er du godt på vej til et lækkert måltid, der også kan bruges i madpakken næste dag.

0-30 min.
(1)
11. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Ingredienser
personer
Tunsalat
- tun i olie
- 2 dåser
- rødløg
- ½
- kapers
- 1 spsk.
- frisk dild
- 1 bundter
- mayonnaise
- 3 spsk.
- cremefraiche 18 %
- 3 spsk.
- citronsaft
- 1 spsk.
- salt og peber
Syltede rødløg
- rødløg
- 2
- lys eddike
- 1 dl
- vand
- 1 dl
- sukker
- 1 dl
Til servering
- rugbrød
- 8 skiver
- feldsalat
- 50 g
Sådan gør du
Syltede rødløg
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Sæt låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Tunsalat
Dræn tunen for olie, og hæld den i en skål. Pil rødløget, og hak det fint. Hak kapers og dild fint – gem lidt af dilden til servering.
Rør med en gaffel mayonnaise, cremefraiche, rødløg, kapers og dild sammen med tunen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Opbevar tunsalaten på køl indtil servering.
Servering
Rist rugbrødsskiverne. Skyl og tør salaten. Læg rugbrødet sammen med feldsalat og tunsalat, og top med syltede rødløg og frisk dild. Servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Opskrift på klassisk tunsalat