Rugbrødssandwich med tunsalat og syltede rødløg

Rist rugbrødet, og lav din egen tunsalat – så er du godt på vej til et lækkert måltid, der også kan bruges i madpakken næste dag.

Rugbrødssandwich med tunsalat og syltede rødløg
0-30 min.

(1)

11. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer (gerne til næste dag).

Ingredienser

personer

Tunsalat

tun i olie
2 dåser
rødløg
½
kapers
1 spsk.
frisk dild
1 bundter
mayonnaise
3 spsk.
cremefraiche 18 %
3 spsk.
citronsaft
1 spsk.
salt og peber

Syltede rødløg

rødløg
2
lys eddike
1 dl
vand
1 dl
sukker
1 dl

Til servering

rugbrød
8 skiver
feldsalat
50 g

Sådan gør du

Syltede rødløg

Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Sæt låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).

Tunsalat

Dræn tunen for olie, og hæld den i en skål. Pil rødløget, og hak det fint. Hak kapers og dild fint – gem lidt af dilden til servering.
Rør med en gaffel mayonnaise, cremefraiche, rødløg, kapers og dild sammen med tunen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Opbevar tunsalaten på køl indtil servering.

Servering

Rist rugbrødsskiverne. Skyl og tør salaten. Læg rugbrødet sammen med feldsalat og tunsalat, og top med syltede rødløg og frisk dild. Servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'