Rugbrødssandwich med tunsalat og syltede rødløg
11. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Rist rugbrødet, og lav din egen tunsalat – så er du godt på vej til et lækkert måltid, der også kan bruges i madpakken næste dag.
Bemærk
Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Sæt låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Dræn tunen for olie, og hæld den i en skål. Pil rødløget, og hak det fint. Hak kapers og dild fint – gem lidt af dilden til servering.
Rør med en gaffel mayonnaise, cremefraiche, rødløg, kapers og dild sammen med tunen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Opbevar tunsalaten på køl indtil servering.
Rist rugbrødsskiverne. Skyl og tør salaten. Læg rugbrødet sammen med feldsalat og tunsalat, og top med syltede rødløg og frisk dild. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk tunsalat